Gear, Randapparatuur en wearables

LAN laptop gear/Equipment.

Door MelvinV2 op vrijdag 4 april 2014 23:29 - Reacties (10)
CategorieŽn: Gaming Gear, Gaming Laptops, Setup, Views: 5.358

Er zijn vragen geweest over het heen en weer reizen, vroeger deden we dit met kleine desktops. Hoe reis ik? Welke gear heb ik samengesteld?

Hier een beschrijving :)

Er is altijd commentaar over de kermis-stijl apparatuur die gamers gebruiken. Sommigen vinden dit gewoon erg leuk en bied wat oog bij de passie. Natuurlijk is er op elk soort apparatuur een "netter" alternatief te vinden, dus gaming verplicht je geen flipperkast-setup te hebben!


http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/img_20140404_224623.jpg
"Je bent student en budget is altijd een kwestie, waarom dan de dure GT70..ook nog eens de betere Dragon Edition 2?"

http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/mgt70d03.jpg
Het antwoord is simpel ; als gamer wil ik fijne prestaties, ik offer daarin dan ook een gedeelte van de planning qua geld op hiervoor. Een muis, headset en extern toetsenbord kan altijd een beter variant krijgen..maar de main machine is altijd een kwestie. Zowel desktops en laptops zijn upgradebaar, maar ik blijf er liever het meeste vanaf. Ook is natuurlijk een beetje imago een deel :) Ik reis er elke dag mee rond en ben helemaal weg van het monster.
http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/img_20140404_224719.jpg
MSI maakt er wel een show van door het frame te bewerken met de dragon-skin erbij. Het is bekend dat ze vanaf barebones bouwen (zoals dat medion dezelfde gebruikt) maar ik kan jullie zeggen dat MSI er wel zelf bij blijft bouwen. De bouwkwaliteit verschilt toch, daarmee dus ook de hitte en prestaties. Ze zijn niet hetzelfde.

De specs zijn voor de kenner wel bekend, wat ik wel kan melden is dat de GTX780M weinig prestatie verliest als de netstroom eruit ligt, de accutechnologie met GPU is zeer ver vooruitgegaan! De accu houd het bij Homeworld 2 zo'n 4,5 uur vol.


http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/img_20140404_224556.jpg

Een razer vespula en verrassend genoeg na alle duurste muizen gehad te hebben..valt mijn keuze voor mobile gaming op de Steelseries Rival!
Deze muis heeft de nasty gimmick om je naam te 3d printen en op de achterkant te zetten..dit moet ik nog een keer proberen. De vorm komt overheen met de Razer mamba/deathadders, deze staan bekend om de geweldige ergonomie. Wat maakt de Rival een zeer goede muis vraag je je dan af? Simpel, dit ding is met een whopping 50-60 euro prijs een stuk lager dan razer, maar hij bied hetzelfde. Het materiaal is stevig en Steelengine is de beste randapparatuurdriver die ik heb gezien. Het heeft nog nooit gebugged,,start zeer snel op en heeft alleen de basic settings die ik nodig heb. Razer Synapse is natuurlijk veel geadvanceerder..maar de stabiliteit lijdt er dan wel onder.

En je weet het al, de vespula is een van de lekkerste muismatten tijdens een toernooi, hij heeft voor mij de juiste grootte.

http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/imag0037.jpg

De Razer Kraken Signature Edition

Dit is mijn eerste trots, de kraken is een geweldige koptelefoon die me de kwaliteit bied van een volledige gaming headset..maar het comfort van een lichtere Sennheiser koptelefoon, perfect voor zowel met de laptop als smartphone. Deze edition heeft iets andere materialen in de audio drivers. Ik won hem bij Serious Request in Leiden een jaar terug, meer vereerd kan je je niet voelen als je een persoonlijke brief van de CEO zelf erbij krijgt. :)

http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/img_20140404_224954.jpg

Ik krijg vaak de vraag "wat is dat voor een transformer/cylon apparaat?"
Deze heb ik niet vaak bij me, het is een Coolermaster SF-17 pad. het is voor mij een soort "dock" voor langdurig werken, ook gebruik ik het als docking station als ik weer thuis ben met groot scherm en extern toetsenbord :) Dit is tijdelijk even geen optie omdat de razer deathstalker weg is..en een 32'' TV zelfs met fullHD er niet aantrekkelijk uitziet. Waarschijnlijk heb je al opgemerkt dat er een hugeass cooling fan in zit, deze vinden klasgenoten altijd handig als ze zwaar moeten 3D renderen en hun ASUS laptopjes vinden dat niet leuk om te doen! Ik heb er zelf geen gebruik mee, maar tijdens zwaar renderwerk geeft het me toch een veiliger gevoel om een extreme 2de koeling erbij te hebben.

Ondanks de dock kunnen MSI GT70s een handmatige turbofan aan doen, deze zijn echt amazing en komt nog een artikel over!

http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/img_20140404_225032.jpg
Ergonomie is voor mij erg belangrijk bij langdurig gamen, daarom de dock waarmee ik het scherm op een wat nek-vriendelijkere hoogte kan neerzetten. Ook is verslagen typen zeer fijn als je toetsenbord wat schuiner omhoog staat! Naast de features lijkt het inderdaad op een robot met die rooie streep..

http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/img-20131127-wa0002_-_kopie.jpg
http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/img-20131126-wa0014_-_kopie.jpg
Ah, de tekentool! Een intuos PRO. Zonder deze schat ga ik niet de deur uit. Ik volg een opleiding game artist, tekenen in vrije tijd is altijd handig! Wat de deze modellen superieur maakt over de goedkopere tablets is een zeer goede drukgevoeligheid..en dat ronde wieltje is een touch wiel, dat is zelfs bij gaming soms bruikbaar.

Wat je eens moet proberen is bepaalde indie games met de wacom te spelen, je hand voelt er echt lekker door als een ontspanning. (en het is knap lastig!)

Nu een grote vraag..hoe krijg je als een klein ventje van 1.70 al die techzooi nou allemaal mee?!

http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/20140213_173337.jpg

Na een review-actie op de MSI facebook te winnen kreeg ik deze thuis gestuurd! Een mooie gaming rugtas waar eigenlijk alles net nog in kan. Vrees niet, ik heb groter geschut voor als er meer mee moet..of als ik op kamp/langdurige potjes ga!

http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/img-20131016-wa0004.jpg
http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/img-20131019-wa0000.jpg

Hij is groot..ziet er avontuurlijk uit EN hij kostte me maar 60 euro. We hebben het hier over de mooie rode Thermaltake Battledragon, het is me gelukt een 24'' scherm met mn hierboven genoemde gear allemaal mee te nemen! Ik heb ook helemaal geen twijfel of hier bepaalde desktops in kunnen. Een must have voor een LAN gamer met behoorlijk wat bagage. Daarnaast bied hij ook nog wat meer..je kan zelf hem in een schouder of rugtasmodus zetten! Met veel vakjes heb je voor elke soort gear ruimte..ze hebben aan alles gedacht.

http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/PF/20130908_203529.jpg

Thats all for today folks! Ik hoop velen weer vermaakt te hebben door wat leuk speelgoed te laten zien!