LAN laptop gear/Equipment.

Door MelvinV2 op vrijdag 4 april 2014 23:29 - Reacties (10)
CategorieŽn: Gaming Gear, Gaming Laptops, Setup, Views: 5.358

Er zijn vragen geweest over het heen en weer reizen, vroeger deden we dit met kleine desktops. Hoe reis ik? Welke gear heb ik samengesteld?

Hier een beschrijving :)

Er is altijd commentaar over de kermis-stijl apparatuur die gamers gebruiken. Sommigen vinden dit gewoon erg leuk en bied wat oog bij de passie. Natuurlijk is er op elk soort apparatuur een "netter" alternatief te vinden, dus gaming verplicht je geen flipperkast-setup te hebben!


http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/img_20140404_224623.jpg
"Je bent student en budget is altijd een kwestie, waarom dan de dure GT70..ook nog eens de betere Dragon Edition 2?"

http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/mgt70d03.jpg
Het antwoord is simpel ; als gamer wil ik fijne prestaties, ik offer daarin dan ook een gedeelte van de planning qua geld op hiervoor. Een muis, headset en extern toetsenbord kan altijd een beter variant krijgen..maar de main machine is altijd een kwestie. Zowel desktops en laptops zijn upgradebaar, maar ik blijf er liever het meeste vanaf. Ook is natuurlijk een beetje imago een deel :) Ik reis er elke dag mee rond en ben helemaal weg van het monster.
http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/img_20140404_224719.jpg
MSI maakt er wel een show van door het frame te bewerken met de dragon-skin erbij. Het is bekend dat ze vanaf barebones bouwen (zoals dat medion dezelfde gebruikt) maar ik kan jullie zeggen dat MSI er wel zelf bij blijft bouwen. De bouwkwaliteit verschilt toch, daarmee dus ook de hitte en prestaties. Ze zijn niet hetzelfde.

De specs zijn voor de kenner wel bekend, wat ik wel kan melden is dat de GTX780M weinig prestatie verliest als de netstroom eruit ligt, de accutechnologie met GPU is zeer ver vooruitgegaan! De accu houd het bij Homeworld 2 zo'n 4,5 uur vol.


http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/img_20140404_224556.jpg

Een razer vespula en verrassend genoeg na alle duurste muizen gehad te hebben..valt mijn keuze voor mobile gaming op de Steelseries Rival!
Deze muis heeft de nasty gimmick om je naam te 3d printen en op de achterkant te zetten..dit moet ik nog een keer proberen. De vorm komt overheen met de Razer mamba/deathadders, deze staan bekend om de geweldige ergonomie. Wat maakt de Rival een zeer goede muis vraag je je dan af? Simpel, dit ding is met een whopping 50-60 euro prijs een stuk lager dan razer, maar hij bied hetzelfde. Het materiaal is stevig en Steelengine is de beste randapparatuurdriver die ik heb gezien. Het heeft nog nooit gebugged,,start zeer snel op en heeft alleen de basic settings die ik nodig heb. Razer Synapse is natuurlijk veel geadvanceerder..maar de stabiliteit lijdt er dan wel onder.

En je weet het al, de vespula is een van de lekkerste muismatten tijdens een toernooi, hij heeft voor mij de juiste grootte.

http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/imag0037.jpg

De Razer Kraken Signature Edition

Dit is mijn eerste trots, de kraken is een geweldige koptelefoon die me de kwaliteit bied van een volledige gaming headset..maar het comfort van een lichtere Sennheiser koptelefoon, perfect voor zowel met de laptop als smartphone. Deze edition heeft iets andere materialen in de audio drivers. Ik won hem bij Serious Request in Leiden een jaar terug, meer vereerd kan je je niet voelen als je een persoonlijke brief van de CEO zelf erbij krijgt. :)

http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/img_20140404_224954.jpg

Ik krijg vaak de vraag "wat is dat voor een transformer/cylon apparaat?"
Deze heb ik niet vaak bij me, het is een Coolermaster SF-17 pad. het is voor mij een soort "dock" voor langdurig werken, ook gebruik ik het als docking station als ik weer thuis ben met groot scherm en extern toetsenbord :) Dit is tijdelijk even geen optie omdat de razer deathstalker weg is..en een 32'' TV zelfs met fullHD er niet aantrekkelijk uitziet. Waarschijnlijk heb je al opgemerkt dat er een hugeass cooling fan in zit, deze vinden klasgenoten altijd handig als ze zwaar moeten 3D renderen en hun ASUS laptopjes vinden dat niet leuk om te doen! Ik heb er zelf geen gebruik mee, maar tijdens zwaar renderwerk geeft het me toch een veiliger gevoel om een extreme 2de koeling erbij te hebben.

Ondanks de dock kunnen MSI GT70s een handmatige turbofan aan doen, deze zijn echt amazing en komt nog een artikel over!

http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/img_20140404_225032.jpg
Ergonomie is voor mij erg belangrijk bij langdurig gamen, daarom de dock waarmee ik het scherm op een wat nek-vriendelijkere hoogte kan neerzetten. Ook is verslagen typen zeer fijn als je toetsenbord wat schuiner omhoog staat! Naast de features lijkt het inderdaad op een robot met die rooie streep..

http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/img-20131127-wa0002_-_kopie.jpg
http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/img-20131126-wa0014_-_kopie.jpg
Ah, de tekentool! Een intuos PRO. Zonder deze schat ga ik niet de deur uit. Ik volg een opleiding game artist, tekenen in vrije tijd is altijd handig! Wat de deze modellen superieur maakt over de goedkopere tablets is een zeer goede drukgevoeligheid..en dat ronde wieltje is een touch wiel, dat is zelfs bij gaming soms bruikbaar.

Wat je eens moet proberen is bepaalde indie games met de wacom te spelen, je hand voelt er echt lekker door als een ontspanning. (en het is knap lastig!)

Nu een grote vraag..hoe krijg je als een klein ventje van 1.70 al die techzooi nou allemaal mee?!

http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/20140213_173337.jpg

Na een review-actie op de MSI facebook te winnen kreeg ik deze thuis gestuurd! Een mooie gaming rugtas waar eigenlijk alles net nog in kan. Vrees niet, ik heb groter geschut voor als er meer mee moet..of als ik op kamp/langdurige potjes ga!

http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/img-20131016-wa0004.jpg
http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/img-20131019-wa0000.jpg

Hij is groot..ziet er avontuurlijk uit EN hij kostte me maar 60 euro. We hebben het hier over de mooie rode Thermaltake Battledragon, het is me gelukt een 24'' scherm met mn hierboven genoemde gear allemaal mee te nemen! Ik heb ook helemaal geen twijfel of hier bepaalde desktops in kunnen. Een must have voor een LAN gamer met behoorlijk wat bagage. Daarnaast bied hij ook nog wat meer..je kan zelf hem in een schouder of rugtasmodus zetten! Met veel vakjes heb je voor elke soort gear ruimte..ze hebben aan alles gedacht.

http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/PF/20130908_203529.jpg

Thats all for today folks! Ik hoop velen weer vermaakt te hebben door wat leuk speelgoed te laten zien!

Volgende: Een mobile gamer's adventure! 04-'14 Een mobile gamer's adventure!

Reacties


Door Tweakers user Cyphax, zaterdag 5 april 2014 09:51

Ik dacht "hee een blog over netwerkapparatuur, interessant" maar da's niet wat je bedoelde met LAN Equipment! :+
Mooi spul wel hoor :)

Door Nathan, zaterdag 5 april 2014 13:41

Gaaf man!!

Door Tweakers user tweaker1706, zaterdag 5 april 2014 16:23

bedankt dat je de moeite hebt genomen om dit met ons te delen. Ziet er mooi uit allemaal


Door Tweakers user iThinkSo, zaterdag 5 april 2014 18:21

bepaalde desktops
Corsair Carbide 500r? :+

Door Tweakers user Steephh, zaterdag 5 april 2014 18:23

En dan neem ik elke LAN Party een stationwagon vol met spul mee, inclusief een eigen luxe bureaustoel, etc.. xD Maar goed, de meeste LAN's duren dan ook wel minstens een dag of 3-4, met uitlopers naar 9 dagen.

Sleep zelf nog gewoon een desktop mee, dat werkt toch het prettigst. Ik wil comfortabel de dagen door brengen en dat kan ik gewoon niet op een laptop. Daarbij outperformed mijn PC nog steeds vele malen de gemiddelde game-laptop.

Tegenwoordig neem ik overigens geen 3 schermen meer mee (das teveel werk om los te schroeven van de muur), maar heb een los 22" Full HD scherm gekocht die standaard in een Roccat Tusko monitor tas zit.

En ik vind het erg jammer dat ik nergens meer een tas heb kunnen vinden voor mijn Silverstone Fortress FT03.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 5 april 2014 18:27]


Door Tweakers user Jensvijz, zaterdag 5 april 2014 18:59

Zit je in een clan?

Door Tweakers user Blokker_1999, zaterdag 5 april 2014 19:59

Je bent student en budget is altijd een kwestie, waarom dan de dure GT70..ook nog eens de betere Dragon Edition 2?"
Geniet ervan nu je nog meedoet, maar denk eraan dat de kans groot is dat je over 10 jaar denkt: waarom heb ik daar destijds toch zoveel tijd en geld aan gespendeerd?

Door Tweakers user carnager, zaterdag 5 april 2014 21:52

Man, tijden zijn wel veranderd zeg sinds ik nog naar LANparties ging..
Propte toen (pakweg 1999) altijd een auto vol met spul voor een paar dagen, bijvoorbeeld
- 2 desktops waarvan 1 bigtower en 1 miditower
- eerst 2 14" crt schermen later werd het 1 17" crt scherm en een vga switchbox
- toetsenborden, muizen,
- kabels verdeeldozen en meestal ook een eigen switch en accesspoint just in case
- een laptop (in die tijd woog zoiets ook nog met gemak een kilootje of 4)
en dan nog wat kratjes met cdmappen spindles enzovoorts,
een paar kratjes proviant voor m'n vrienden en mijzelf
Voor slaapspullen was eigenlijk geen ruimte dus ik bleef altijd maar gewoon een weekend lang wakker. Maar na pakweg je 22e trek je dat niet meer, als je daarna ook nog eens veilig 100+ km naar huis wilt rijden.
Dus eigenlijk daarna het hele LAN-gebeuren maar wat afgebouwd net zoals m'n vrienden, temeer gezien het internet rustigaan beter begon te worden (let op we hebben het nog steeds over pakweg 2002)


* ouwelullenmodus:
Ach, ondanks al de tijd, geld en misschien ook wel wat nagels aan mijn doodskist die het destijds gekost heeft, denk ik toch wel met weemoed terug aan die tijd.
We waren jong, we hadden plezier.
Dat neemt niemand je meer af!

DUS LEKKER VOORT DOEN! :D

Door Tweakers user MelvinV2, zondag 6 april 2014 23:58

Blokker_1999 schreef op zaterdag 05 april 2014 @ 19:59:
[...]
Geniet ervan nu je nog meedoet, maar denk eraan dat de kans groot is dat je over 10 jaar denkt: waarom heb ik daar destijds toch zoveel tijd en geld aan gespendeerd?
Dat hebben we over vanalles :) vrouwen, gaming, autos!
Cyphax schreef op zaterdag 05 april 2014 @ 09:51:
Ik dacht "hee een blog over netwerkapparatuur, interessant" maar da's niet wat je bedoelde met LAN Equipment! :+
Mooi spul wel hoor :)
Is een goeie opmerking! Ik zal in de toekomstige posts er maar even op letten dat de titel wat minder misleidend zal zijn!
carnager schreef op zaterdag 05 april 2014 @ 21:52:
Man, tijden zijn wel veranderd zeg sinds ik nog naar LANparties ging..
Propte toen (pakweg 1999) altijd een auto vol met spul voor een paar dagen, bijvoorbeeld
- 2 desktops waarvan 1 bigtower en 1 miditower
- eerst 2 14" crt schermen later werd het 1 17" crt scherm en een vga switchbox
- toetsenborden, muizen,
- kabels verdeeldozen en meestal ook een eigen switch en accesspoint just in case
- een laptop (in die tijd woog zoiets ook nog met gemak een kilootje of 4)
en dan nog wat kratjes met cdmappen spindles enzovoorts,
een paar kratjes proviant voor m'n vrienden en mijzelf
Voor slaapspullen was eigenlijk geen ruimte dus ik bleef altijd maar gewoon een weekend lang wakker. Maar na pakweg je 22e trek je dat niet meer, als je daarna ook nog eens veilig 100+ km naar huis wilt rijden.
Dus eigenlijk daarna het hele LAN-gebeuren maar wat afgebouwd net zoals m'n vrienden, temeer gezien het internet rustigaan beter begon te worden (let op we hebben het nog steeds over pakweg 2002)
Kijk zo moet het :) Het is vooral gewoon gezellig! de moeite doe je doet is het ook gewoon waard toch? Ik vind het daarom fijner dat de grens tussen goeie gamelaptops en mobile desktops kleiner wordt!
De laatste 1,5 jaar niet, het neutrale level vind ik erg fijn. Vooral op EVE Online na Goonswarm merkte ik dat er nu ook corruptie en meer gegamed wordt voor geld dan plezier. Ik begon wel met de MMO Navyfield, waar ik in de toiletflushers (grappige naam maar wel een machtige fleet) en de Spartans heb gezeten, (nog op mn oude GX660 :+ )

Vooral gewoon kleine clans voor fun, maar toch heeft het wat om zelfstandig te zijn.

Misschien moet ik een artikel maken over budget tijdens laptops, ik merk toch dat mijn blogs erg veel bezoekers en vragen aantrekken!

Bedankt allemaal :)

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)