Een mobile gamer's adventure!

Door MelvinV2 op donderdag 3 april 2014 21:01 - Reacties (16)
Categorie: Gaming Laptops, Views: 4.431

Hallo iedereen! Ik ben Melvin! een passievolle jonge gamer..maar niet het gebruikelijke figuur die je in zn kamer ziet! Hierbij een kleine samenvatting van mn saaie leven die dankzij tweakers in een avontuur is veranderd!

Na industrieel design zat ik toch met handen in het hoofd. Wat past dan wel bij mij? Moet ik toch Grafisch proberen na 2 stagebedrijven die me dat adviseren? Toch maar gedaan. Met een simpele mini Packard Bell laptop die ik had aangeschaft was ik niet geweldig voorbereid op de intake dacht ik.

Portfolio stond klaar, de intake opdracht ook. Allemaal technische tekeningetjes die toch niks met games te maken hadden en noob-sketchup models die ik op magische wijze in de homeworld 2 engine heb kunnen krijgen.

Bij aankomst waren de leraren onder de indruk. In feite, ze waren de laptop helemaal aant bekijken naar meer werk. Het was duidelijk, dit is meer een plek voor mij. Het ontwerpen van games it is!

De zomervakantie..oh god als je bent gestopt met een opleiding duurt dat zo lang! :) Ik had eindelijk een bedragje op gespaard voor iets beters..een laptop die teminste wat meer doet dan age of empires 2..

http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/wp_000035.jpg

Daar staat die dan! Een MSI GX660, 2dehands gehaald via deze geweldige site die ik in de vakantie had ontdekt dankzij een eerstejaars. Hier begon mijn gaming leven weg van de desktop. De specs waren outdated, met een Radeon 5870 en I5 480m kwam ik niet ver.. De desktop was ook al zo goed als overleden.

Maar hey, ik ben een tweaker! DAT KAN BETER! Ik moet straks zware 3D werkzaamheden gaan doen! http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/20121123_181817.jpg

Samen met sleutelende paps een Radeon 6990m erin gedaan! Via internet..zou het in theorie moeten kunnen. Blast it! hij doet het nog ook! de temps zijn natuurlijk aanzienlijk hoger, maar het frame houd alles! Dit was mijn eerste echte workstation!

http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/20121103_135535.jpg
http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/img-20121108-wa0001.jpg
Zo, ready for work!

Helaas was de vreugde van korte duur, ik ontmoette een jonge meid. Liefde was van te spreken! ze woont aan de andere kant van het land..dan is een gaming laptop al helemaal ideaal! Dom genoeg dacht ik zon ding in een normaal simpel tasje te kunnen dragen..maar helaas ging dat dus niet zo goed. Een val brak het ding en mijn hoop was weer weg, heel dom gezien ik wel een machine nodig heb voor school!

http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/img-20130923-wa0018.jpg
Paar maandjes later ging het al snel beter, school stond voor de deur en een simpele desktop met de GTX570 en een i5je voor de heavy work was klaar. Deze bouw was voor mijn zus. Dus hierbij voor diegenen die laptopgamers afkraken ; ik doe ook mee aan deze passie!

http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/20121229_194908.jpg
Ik kreeg een gouden kans..alienware...het merk waar veel meningen over verdeeld zijn. Een oude rakker uit 2009 met een SLI GTX280M, T9550 Intel core 2 DUO en een whopping 4GB RAM, wow! Wat een DING ook dan! zo'n m17x! Ik kon mn ogen niet geloven, en nam het monster over voor een vriendenprijsje.
http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/img-20121215-wa0000.jpg
School verliep al snel en goed, omringd door veel nieuwere laptops en al. ASUS N76's everywhere, maar 1 klasgenoot bleek ook een AW te hebben, je raad het al..vriendschap was snel gemaakt! Hij met een R4, ik nog met een R1, beiden waren we een king in de klas qua prestaties. 3D Rendering, games en ook adobe suites werken haarloos. Het ding is wel zwaar, met een 5 kilo heb je toch wel wat op je rug...ik ging daardoor voor een schoudertas dan maar!
http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/20130312_163009.jpg
Ik groeide al snel door en begon naar toernooitjes te gaan via facebook. Het is veel lol voor een gamer om lekker te reizen, de machines van andere mensen te zien. gamen maar! LoL, Starcraft, Supreme commander, Eve Online, het waren gouden tijden voor me!

http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/20130901_201138.jpg
Natuurlijk gear...Razer was toch ff mijn fanboy merk voor een tijdje.

EN NATUURLIJK ETEN! :D Als student op een zolder moet je toch wat genieten van het leven.
http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/img-20130901-wa0017.jpg

Vele merken proberen, het is soms even goed kiezen. Het geld? Hard werken! En natuurlijk dingetjes opknappen, zoals telefoons ondertussen, dat doe ik op elke zaterdag!
http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/img-20131126-wa0021_-_kopie.jpg
Via ruil koop en verkoop allemaal geprobeerd, Steelseries, Razer, Logitech, Cyborg, Thermaltake..zowel de dure en goedkope muisjes.

http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/img-20121216-wa0003.jpg
Helaas is razer zoals velen zeggen..niet altijd even betrouwbaar...


We zijn dan weer een heel jaar verder, het eerste jaar op school is geslaagd..maar mijn rug heeft geen zin meer in die 5kg Alienware en ik heb een prachtig bedrag bij elkaar gespaard...misschien is het tijd voor bloedsnieuwe specs..een monster van deze tijd..

http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/img-20130406-wa0007.jpg
Wow wat is dat voor een ding? MSI opgegroeid? De bouw van dat monster ziet er geweldig uit..deze klasgenoot was ook zijn oude toshiba zat. De MSI GT70, ik kreeg er gelijk een oog op. Wat een ding...veel mooier dan alienware's nieuwe 14 en 17 modellen die echt foei-dik zijn vergeleken met dit beestje. MSI is aan de volwassen kant geworden qua laptops en willen de strijd met ASUS en Alienware aan!

De twijfel was er niet, gelijk gehaald bij CD-Romland Breda. Volgens tweakers was dit een goeie en handige site. Alweer iets wat ik te danken heb aan deze leuke community!

http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/1008973_562038700514301_1239549691_o_-_kopie.jpg
http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/img-20131009-wa0017.jpg
Met een 675MX, I7 3630QM en een whoppin 8GB RAM, plus een SSD en HDD setupje had ik niks te klagen. Lekker met hoge prestaties thuis en nog steeds aardige prestaties in de trein! Voor een gamer zijn deze dingen een echte companion.

Nou de 3D renderpower is dan ook niks om over te klagen..wel vond ik de behuizing vergeleken met de GX660 wat saai, dus een mooie illustrator getekende vinyl sticker maakt dat wel mooier!

http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/1185183_617088551675982_367250788_n_-_kopie.jpg


http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/20140213_173337.jpg
We zijn veel gamepotjes, prijzen en toernooien verder! Trots op de prijzen die ik tot nu toe in mn inventaris heb kunnen toevoegen, hoewel de Kraken op de foto te koop staat in mn V&A, blijft de rest lekker bij me.

http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/20140112_223924.jpg
En kijk eens? het comfort van een desktop kan je heus wel krijgen met een gamelaptop, natuurlijk zijn de prestaties niet gelijk qua prijs aan een desktop..maar je ziet mij geen desktop in de trein elke dag meesleuren!

Ondertussen de GT70 verkocht aan een tweaker die hem heel hard kon gebruiken, met de opbrengst ben ik nog een stapje hoger gegaan, de Dragon Edition 2, waar de GTX780m berucht is om brute kracht!

http://www.majhost.com/gallery/AZAZAZ2/Blog/img_20140402_080703.jpg


Dit is mn eerste post en ook de blog! Ik hoop nog wat aandacht en leuke contacten over te houden aan deze site en ook veel mensen te kunnen helpen met het beeld van de mobiles!

Natuurlijk kan je ook altijd terecht voor vragen over producten, randapparatuur en laptops!

Tot slot zal ik natuurlijk ook bepaalde delen van het avontuur en elke laptop eens dichterbij bespreken in meerdere posts! Twijfel niet en laat wat leuks achter..en natuurlijk ben ik ook een V&A businessman! :+

Wil je over een bepaald iets wat weten? Vraag maar raak!

Volgende: LAN laptop gear/Equipment. 04-'14 LAN laptop gear/Equipment.

Reacties


Door Tweakers user 12345dan, donderdag 3 april 2014 22:31

Leuke blog!

Maar serieus... "Helaas was de vreugde van korte duur, ik ontmoette een jonge meid. Liefde was van te spreken! ze woont aan de andere kant van het land..dan is een gaming laptop al helemaal ideaal! Dom genoeg dacht ik zon ding in een normaal simpel tasje te kunnen dragen..maar helaas ging dat dus niet zo goed. Een val brak het ding en mijn hoop was weer weg, heel dom gezien ik wel een machine nodig heb voor school!" - Een beetje voorzichter graag, als ik dat had gedaan zal ik me vermoorden (bij wijze van spreken :P ).

Wijze les:
Vrouwen en computers gaan NIET samen!

Door Tweakers user MelvinV2, donderdag 3 april 2014 22:36

12345dan schreef op donderdag 03 april 2014 @ 22:31:
Leuke blog!

Maar serieus... "Helaas was de vreugde van korte duur, ik ontmoette een jonge meid. Liefde was van te spreken! ze woont aan de andere kant van het land..dan is een gaming laptop al helemaal ideaal! Dom genoeg dacht ik zon ding in een normaal simpel tasje te kunnen dragen..maar helaas ging dat dus niet zo goed. Een val brak het ding en mijn hoop was weer weg, heel dom gezien ik wel een machine nodig heb voor school!" - Een beetje voorzichter graag, als ik dat had gedaan zal ik me vermoorden (bij wijze van spreken :P ).

Wijze les:
Vrouwen en computers gaan NIET samen!
Jazeker, maar ze heeft flink bijgeleerd hoor! Ze loopt nu zelf met een MSI GE60 rond en ze heeft net als mij nu een wat flinke tas erbij. Geloof t of niet, deze dame heeft in een halfjaar HTML en CSS geleerd terwijl ze daarvoor op een samsung laptopje en facebookspelletjes leefde :+

Door Tweakers user Jeroenneman, donderdag 3 april 2014 23:43

Zeker flinke specs voor die machines, maar ik snap echt niet waarom die laptops er altijd als een mislukte kermis moeten uitzien.

Alienware gaat nog wel (al is het wel echt een bakbeest), maar de MSI dingen lijken echt helemaal nergens meer over te gaan qua kleurtjes en contrast.

Door Tweakers user MelvinV2, vrijdag 4 april 2014 04:16

Jeroenneman schreef op donderdag 03 april 2014 @ 23:43:
Zeker flinke specs voor die machines, maar ik snap echt niet waarom die laptops er altijd als een mislukte kermis moeten uitzien.

Alienware gaat nog wel (al is het wel echt een bakbeest), maar de MSI dingen lijken echt helemaal nergens meer over te gaan qua kleurtjes en contrast.
Ach het is altijd een beetje voor de fancy factor..je heb tegenwoordig van die nette dunne gaming notebooks.. Maar de koeling is dan altijd ondermaats en je kan amper upgraden :(

En voor de kermisfactor..de lichtjes kunnen altijd ook uit of gewoon op wit :)

Door Tweakers user -RetroX-, vrijdag 4 april 2014 08:32

MelvinV2 schreef op donderdag 03 april 2014 @ 22:36:
[...]

Jazeker, maar ze heeft flink bijgeleerd hoor! Ze loopt nu zelf met een MSI GE60 rond en ze heeft net als mij nu een wat flinke tas erbij. Geloof t of niet, deze dame heeft in een halfjaar HTML en CSS geleerd terwijl ze daarvoor op een samsung laptopje en facebookspelletjes leefde :+
Prima eerste blogpost. Leuk om te lezen.

En wanneer start zij met een tweakblog?

Door Tweakers user Palmolive, vrijdag 4 april 2014 09:13

Wat een gruwelijk lelijk geel tapijt heb jij :P Maar leuke blog! :)

Door Tweakers user MelvinV2, vrijdag 4 april 2014 10:07

-RetroX- schreef op vrijdag 04 april 2014 @ 08:32:
[...]


Prima eerste blogpost. Leuk om te lezen.

En wanneer start zij met een tweakblog?
Dat gaan we zien, ze is meer van het normale bloggen. Zo ben ik ook een beetje begonnen met dit! :)

Door Tweakers user Niaca, vrijdag 4 april 2014 12:55

Leuk om de verschillende gaminglaptops te zien. Ben net weer zoekende naar een goede betaalbare gamelaptop nu mijn oude asus doorgebrand is :(

Door Tweakers user MelvinV2, vrijdag 4 april 2014 13:08

Niaca schreef op vrijdag 04 april 2014 @ 12:55:
Leuk om de verschillende gaminglaptops te zien. Ben net weer zoekende naar een goede betaalbare gamelaptop nu mijn oude asus doorgebrand is :(
Heb je een max budget en bepaalde eisen? help je graag op weg :)
dbhuis schreef op vrijdag 04 april 2014 @ 09:13:
Wat een gruwelijk lelijk geel tapijt heb jij :P Maar leuke blog! :)
Ja ik weet het, gelukkig is dat niet de kamer waarin ik het meeste game! }:O }:O

Door Tweakers user Gmount, vrijdag 4 april 2014 14:16

hoevaak ga je dan naar zo'n wedstrijd toe? en wat heb je daar dan zoal gewonnen?
verder wel leuk om eens te lezen. Ik mag ook graag een spelletje spelen, maar dan wel achter mijn desktop (waar een moderne laptop nu waarschijnlijk net zo snel is :'( )

PS:
iets! minder! uit! roep! tekens! zou! fijn! zijn!

Door Tweakers user MelvinV2, vrijdag 4 april 2014 14:24

Gmount schreef op vrijdag 04 april 2014 @ 14:16:
hoevaak ga je dan naar zo'n wedstrijd toe? en wat heb je daar dan zoal gewonnen?
verder wel leuk om eens te lezen. Ik mag ook graag een spelletje spelen, maar dan wel achter mijn desktop (waar een moderne laptop nu waarschijnlijk net zo snel is :'( )

PS:
iets! minder! uit! roep! tekens! zou! fijn! zijn!
Ligt aan het seizoen, maar in de zomer kan het oplopen tot 3 in de maand :) je wint er vaak randapparatuur, ze zijn gek op muizen/muismatten/koptelefoons weggeven..maar grote sponsors komen vaak met wat grotere prijzen. (it trekt dan wel een wat groter publiek aan)

Ik ga er ook wat meer over schrijven misschien, mensen lijken erg geintersseerd :)

Door Tweakers user 12345dan, vrijdag 4 april 2014 15:46

MelvinV2 schreef op donderdag 03 april 2014 @ 22:36:
[...]


Jazeker, maar ze heeft flink bijgeleerd hoor! Ze loopt nu zelf met een MSI GE60 rond en ze heeft net als mij nu een wat flinke tas erbij. Geloof t of niet, deze dame heeft in een halfjaar HTML en CSS geleerd terwijl ze daarvoor op een samsung laptopje en facebookspelletjes leefde :+
Ik leerde het in een weekje :P , maar een vrouw blijft een vrouw :+ . Toch best knap om van zo'n niveau naar het HTML/CSS-niveau te gaan. Wat wordt de volgende stap? PHP? :)

Edit:
Iemand heeft zijn/haar telefoon gebroken op mijn verjaardag :0 .

[Reactie gewijzigd op vrijdag 4 april 2014 15:49]


Door Tweakers user MelvinV2, vrijdag 4 april 2014 16:34

12345dan schreef op vrijdag 04 april 2014 @ 15:46:
[...]

Ik leerde het in een weekje :P , maar een vrouw blijft een vrouw :+ . Toch best knap om van zo'n niveau naar het HTML/CSS-niveau te gaan. Wat wordt de volgende stap? PHP? :)

Edit:
Iemand heeft zijn/haar telefoon gebroken op mijn verjaardag :0 .
Haha ze leest misschien mee he..

Je moet ook nadenken, we hebben het over iemand die 1x in de week op windows XP wat zat te doen en dan klaar, die nu op windows 8 programmeerd :P PHP zou ook netjes zijn :) Ik wil nog een portfolio site opbouwen.

Door Tweakers user LocoRoco, vrijdag 4 april 2014 19:10

Super vet om ze zo te zien ;) lekker bezig!

Heb zelf een GT70 en ja, ik ben er ook zo over te spreken!

Keep it up, leuke post ;)

Door Tweakers user markdm, zaterdag 5 april 2014 00:23

Leuke blog, jammer genoeg heb ik niet genoeg geld om zulke laptops te kopen, hoeveel heb je hier wel niet aan uitgegeven?
Alleen je zei dat je verschillende muizen uitgeprobeerd heb, welke daarvan vind je de beste en gebruik je nu ook het meeste? Ik speel nu met een waardeloze draadloos muisje van 5 euro en wil een nieuwe kopen, maar de cyborg r.a.t. 7 (ik speel bijna alleen FPS) is wel erg duur. Heeft een dure muis echt veel meerwaarde en welke zou jij aanraden?

Door Tweakers user MelvinV2, zaterdag 5 april 2014 04:26

markdm schreef op zaterdag 05 april 2014 @ 00:23:
Leuke blog, jammer genoeg heb ik niet genoeg geld om zulke laptops te kopen, hoeveel heb je hier wel niet aan uitgegeven?
Alleen je zei dat je verschillende muizen uitgeprobeerd heb, welke daarvan vind je de beste en gebruik je nu ook het meeste? Ik speel nu met een waardeloze draadloos muisje van 5 euro en wil een nieuwe kopen, maar de cyborg r.a.t. 7 (ik speel bijna alleen FPS) is wel erg duur. Heeft een dure muis echt veel meerwaarde en welke zou jij aanraden?
Het begon met de gx660 van 500 euro 2dehands, maar na elke laltop had ik de oude verkocht..dat verzacht de prijs! De gt70 zijj helaas dure monsters van 1300 tot over de 2000. Dat is dus soms even flink sparen maar er zijn natuurlijk goedkopere opties.

Vaak heeft het niet een gigantische meerwaarde om een peperdure muis te hebben..mijn keuse is daarom ook ook op de steelseries rival gevallen...ook razer heb opties onder de 70 euro. Duurdere muizen vind ik maar luxe en ze maken je skills echt niet veel beter. Cyborg zijn wel erg leuke muisjes! Voelen vaak erg relaxt en fijn aan.

Voor fps zou ik vooral een wired muis gebruiken, de razer deathadder, steelseries rival en thermaltake theron zijn niet de duurste en goede keuzes als het aam mij ligt. Het ligt vaak ook een beetje aan je hand, ik probeer vaak uit bij de mediamarkt..die hebben teminste in utrecht een gamemuizen sectie met voorbeelden staan.

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)